(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Karbanátky s postupem
Potřebné ingredience
mleté maso, vejce, cibule, sůl, majoránka, strouhanka, popř. mléko
Postup přípravy
Prosím nekupujte mleté maso, je bléééé..... Stačí koupit jakékoliv proroslejší maso a rozmixovat v mixéru nebo ve strojku na mleté maso - ale já si to ulehčuji mixérem:o)) Za chvilku máte mleté maso v podstatě stejně drahé a víte naprosto přesně, co v mletém masu je - žádné kosti, zkažené zbytky, vnitřnosti a jiné hnusy.
Maso rozmixujeme, přidáme vše ostatní a zpracujeme. Tvoříme placičky, obalíme ve strouhance a smažíme.
Z karbanátku lze udělat i pštrosí vejce. Směsí na karbanátky obalíme vejce a velmi pomaličku smažíme. Dovnitř můžeme dát bylinkové máslo, kousek Nivy...
Můžeme i obalovat v pivním těstíčku - taky neskutečná mňamka. 150ml piva, 3 žloutky, sůl, pepř, 150g hladké mouky. Vytvoříme řídké těsto a přidáme ušlehané bílky.
Maso rozmixujeme, přidáme vše ostatní a zpracujeme. Tvoříme placičky, obalíme ve strouhance a smažíme.
Z karbanátku lze udělat i pštrosí vejce. Směsí na karbanátky obalíme vejce a velmi pomaličku smažíme. Dovnitř můžeme dát bylinkové máslo, kousek Nivy...
Můžeme i obalovat v pivním těstíčku - taky neskutečná mňamka. 150ml piva, 3 žloutky, sůl, pepř, 150g hladké mouky. Vytvoříme řídké těsto a přidáme ušlehané bílky.
Umeleme maso.
Vše smícháme dohromady.
Smažíme pomalu, aby se maso dobře propeklo.
Můžeme podat s brambory, bramborovou kaší, hranolky nebo americkými brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé